Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

RALLY SPRINT ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΡΑΛΛΥ! 12 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 42!

Ας το πάρουμε απόφαση: Επι του παρόντος τουλάχιστον, όπως δείχνει η εξέλιξη των 5 τελευταίων "μνημονιακών" ετών, οι περισσότερες συμμετοχές Ιστορικών βρίσκονται στα Ραλλύ και ελάχιστες στην ¨ταχύτητα" (αναβάσεις). Κι ο λόγος, όπως μας έχουν εξομολογηθεί φίλοι συμμετέχοντες, είναι...οικονομικός! Δηλαδή, εκτός της γοητείας των Ραλλύ, το κόστος είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα χιλιόμετρα αγωνιστικής οδήγησης. Και επιπλέον, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν την ομορφιά της χωμάτινης οδήγησης, οπότε λογικά τα Ραλλύ και ιδιαίτερα τα Σπριντ πέριξ της πρωτευούσης, συγκεντρώνουν πολλές Ιστορικές συμμετοχές. Στην Αμάρυνθο, τα Ιστορικά πληρώματα (12) αποτελουν το 30% του συνόλου (42 συμμετοχές). Καλό αγώνα σε όλους!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.omae.gr

8 σχόλια:

  1. Aσφαλτινος ειναι ο αγωνας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε πιο προσεκτικά αγαπητέ...Αναφερόμαστε συνεχώς στον πληθυντικό, ΣΤΑ Ραλλύ, ΤΩΝ Ραλλύ, ΤΑ ραλλύ, ΤΑ Σπριντ, και όχι στον συγκεκριμένο αγώνα. Μιλάμε για την σαφή προτίμηση των οδηγών Ιστορικών στα Ραλλύ, όπου βέβαια είναι και ο μόνος δρόμος για όσους αγαπούν το χώμα. Αλλά όντως ένα λαθάκι κάναμε: Η Αμάρυνθος φέτος, είναι χαρακτηρισμένη σαν Ραλλυ (όχι Ραλλυ Σπριντ όπως ξέφυγε στον τίτλο της ανάρτησής μας) και μετράει στο Κυπελλο Ασφάλτινων Ραλλυ, στο Κύπελλο Νέων και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων (που είναι μικτό, μετρούν δηλαδή και ασφάλτινοι και χωμάτινοι αγώνες).
      Θα θέλαμε όμως το σχόλιό σας (και το σχόλιο όλων των φίλων) για την απουσία απο τις συμμετοχές του πρώτου της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Ιστορικών, μια περιπτωση που έρχεται δυστυχώς να τονίσει με τον πιο ηχηρό τροπο το τραγικό λάθος της φετεινής βαθμολογίας, το οποίο όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν διορθώνει (καλά, την επιτροπή της ΟΜΑΕ αφήστε την στο ντριφτ του...ΟΑΚΑ!), με αποτέλεσμα καλοί σπόρτσμεν να χάνουν αγώνες και άλλοι να χάνουν βαθμούς που άξιζαν!!!

      Διαγραφή
    2. Μπά, κανείς δεν ασχολείται...Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?

      Διαγραφή
  2. Το σχολιο μου αγαπητε θα ειναι πιο γενικο , γιατι το αποτελεσμα που αναφερεστε ειναι μια κουκιδα στην γενικη κακη μουτζουρα που ξεκινησε ενας πολυ φιλοδοξος (παρ'οτι εξυπνος) ανθρωπος για το ιστορικο αγωνιστικο στις αγκαλες των πιο αχρηστων ανθρωπων που ηγηθηκαν ποτε του σπορ , προσελκυσε δεκαδες ανθρωπους με το μεγαλυτερο ποσοστο χωρις καμια αγωνιστικη παιδεια κι οσο η χωρα μας ζουσε στο ονειρο του λαιφ σταηλ ολα τα στραβα του σπορ περναγαν στο ντουκου, πλημμυριζοντας κυπελα τους παντες . Αν υπηρχαν ελαχιστοι με ορεξη ,γνωσεις και ανιδιοτελεια θα μπορουσαν ηδη να εχουν ερθει σε επαφη με την νεα αρχη του σπορ για να ολα αυτα τα χαλια που κι εσειςς μεσα απ'το μπλοκ αυτο και αλλου , αναφερετε τακτικα !
    Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, γενικά, ΧΩΡΙΣ να καταλογίζω κακή πρόθεση, παρ' ότι συχνότατα οι φιλόδοξοι άνθρωποι αποδεικνύονται απο επίκινδυνοι μέχρι μοιραίοι, μια και θέτουν τους προσωπικούς φιλόδοξους στόχους τους πάνω απο το γενικό συμφέρον (ή, ακόμα χειρότερα, "στρατολογούν" κόσμο να βοηθήσει για την πρόοδο του Σπορ που επαγγέλλονται, ενώ στην πραγματικότητα τους χρησιμοποιούν για την προσωπική τους άνοδο στην "εξουσία", ΑΚΡΙΒΩΣ όπως γίνεται στην πολιτική ζωή). Τώρα, το πόσο "άχρηστος" είναι κάποιος κρίνεται εκ του αποτελέσματος, και τα αποτελέσματα του Σπορ τα δύο τελευταία χρόνια που το διοικεί η ΟΜΑΕ εν μέσω τραγικών οικονομικών συνθηκών για τους περισσότερους συμμετέχοντες, είναι κάτι παραπάνω απο θετικά (με την έννοια ότι κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν διαλυθεί τα πάντα και να μην γίνονται καν αγώνες, όχι να υπάρχει και αξιόλογο ταμείο με χιλιάδες λισάνς-δελτια αθλητών). Θα συμφωνήσω για την "έλλειψη αγωνιστικής παιδείας", προσθέτοντας "και όχι μόνο αγωνιστικής". Και για να κλείσουμε τα των ηγεσιών, σας λέω ότι και εδώ το πρόβλημα είναι η "γεροντοκρατία" και οι παρέες του 1970. Οπου κάνουν κουμάντο παρέες, χάνεται το παιχνίδι του συνόλου. Οσο για τους "ελάχιστους με ανιδιοτέλεια", σαφώς υπάρχουν αλλά επειδή είναι και έξυπνοι εκτός απο ικανοί, προβλέπουν ότι αν εμπλακούν σε διοικητικά θα κατηγορηθούν άμεσα για...προσωπικά συμφέροντα (δηλαδή για ιδιοτέλεια) απο αυτούς που θα χάσουν τα πόστα τους. Φυσικά για τα Ιστορικά δεν ενδιαφέρεται απολύτως κανείς εκτός των όσων συμμετέχουν! Ετσι, και λάθη γίνονται, και κανείς δεν υπάρχει για να τα προλάβει και να τα διορθώσει! Παράδειγμα, "η βαθμολογία του ενός" που με, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "κακό πείσμα" επιμένουν να διατηρούν οι αρμόδιοι, προτιμώντας να απέχουν οι ίδιοι απο τους αγώνες παρά να παραδεχθούν ότι ο τρόπος αυτός βαθμολόγησης δεν ήταν κατάλληλος για την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα των 5-15 ιστορικών που συμμετέχουν. Εχουμε λοιπόν: Φιλοδοξία, έλλειψη αγωνιστικής παιδείας, "παρέες" και πείσμα, οπότε καλά που γίνονται εν τέλει οι αγώνες!

      Διαγραφή
    2. Η κριτική του πληκτρολογίου είναι πανεύκολη. Όποιος αγαπάει τόοοσο πολύ το σπορ και μάλιστα ανιδιοτελώς, θέτει υποψηφιότητα, εκλέγεται και πράττει... Παρόλα αυτά όλοι καταλαβαίνουμε οτι είναι πολύ πολύ πιο εύκολο να σχολιάζει, νουθετεί, κυρήτει απο άμβωνος ενός blog χωρίς να συνειδητοποιεί οτι με τα σχόλια του κάνει ακόμα χειροτερο κακό καθώς απομακρύνει οποιοδήποτε άλλον υγιή νου απο το να αναλάβει να κάνει κάτι για να μην βρεί το μπελά του απο τα μπουρδο-κτιτρνό-σχόλια γεμάτα υπονοούμενα και κακεντρέχεια των εκ του ασφαλούς και απυροβλήτου γραφόντων... Αλήθεια ο γράφων το αρθρο, δεν είχε εκλεγεί στο ΔΣ του ΣΟΑΑ? Τι έργο παρουσίασε? Γιατί τα παράτησε? Δικαιούται ένας ρίψασπις να σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα?

      Διαγραφή
    3. Δεκτές οι απόψεις και η κριτική. "Δημόσιος" ο χώρος άλλωστε. Και φυσικά, ο καλός οικοδεσπότης πάντα δέχεται τις προσβολές χωρίς να ανταποδίδει. Οι άλλοι καλεσμένοι κρίνουν. Τρείς παρατηρήσεις. Πρώτη, η ανωνυμία. Δεύτερον, ότι υπάρχουν τόσα πραγματα που δεν γνωρίζουν οι ειλικρινείς αλλά όψιμοι φίλοι του σπορ, ώστε είναι πολύ δύσκολο να τους τα εξηγήσεις, αν βέβαια δεν μπορε΄σεουν ή δεν θελήσουν να τα "καταλάβουν" με την πρώτη. Και τρίτον, είναι λίγο κουραστικό να ακούω συνέχεια φίλους και οπαδούς συγκεκριμένων ατόμων να προσπαθούν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους (ανωνύμως). Φιλικά τους προτείνω όταν απαντούν με "καυστική" γλώσσα, πρώτον να το κάνουν οι ίδιοι και επωνύμως, και δεύτερον να ασχολούνται "με την ταμπακιέρα", δηλαδή στην περίπτωσή μας με τον τρόπο βαθμολόγησης των ιστορικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Επ' αυτού δεν ακούω τίποτα ούτε σοβαρό ούτε ισχυερό σαν επιχείρημα. (Τώρα, τα προσωπικά, φυσικά πρέπει να γνωρίζεις και να εκτιμάς κάποιον για να τα συζητήσεις. Και αν τον ξέρεις και τον εκτιμάς, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα σε γνωρίζει και θα σε εκτιμά και αυτός, οπότε αποκλείεται να σου πεί τέτοια πράγματα. Ηρεμία λοιπόν, και πριν ανταπαντήσετε ρωτήστε τον "θιγμένο" φίλο σας να σας πεί μερικά πράγματα για την ιστορία).

      Διαγραφή