Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ Σ.Ι.Σ.Α. 2014: ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

 Ολοκληρώθηκε το πρωϊ της Κυριακής με τον τερματισμό στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, το 17ο 24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ του Σ.Ι.Σ.Α., χωρίς καθυστερήσεις ή απρόοπτα. Ολα τα σκέλη και όλες οι Ε.Δ. έγιναν και μέτρησαν κανονικά (αύριο Δευτέρα τα αποτελέσματα και το βράδυ η απονομή) και οι μικρές καθυστερήσεις που έγιναν σε δύο μόνο σημεία, δεν ήταν μεγαλύτερες του δεκαλέπτου και αντιμετωπίσθηκαν άμεσα απο τον "πανταχού παρόντα" Αλυτάρχη. Περισσότερα θα πούμε μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα ανακοινώσιμη σαφής εικόνα, μια και μερικές Απλές διαδρομές  ήταν αρκετά σφιχτές και κάποιες Ε.Δ. το ίδιο, και πιθανόν να υπάρχουν ποινές ( και"καπέλλα"). Επίσης, το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του 24ωρου ήταν οι πολλές Ειδικές Διαδρομές, που κράτησαν το ενδιαφέρον των πληρωμάτων ζωντανό όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα. Καλές ως προς την επιλογή των σημείων και με σωστή διάρκεια ήταν οι ανασυγκροτήσεις, και δεν υπήρξε πουθενά θέμα ανεφοδιασμού. Συνολικά, παρά το ότι οι διαδρομές που ακολούθησε ο αγώνας σε Πελοπόννησο και Στερεά ήταν γνωστές και δεν είχαν την "περιηγητική μαγεία" περασμένων διοργανώσεων, οι πολλές και όπως είπαμε "σφιχτές" Ειδικές και Απλές, του προσέδωσαν μια ιδιαίτερη δυσκολία, που είχε σαν αποτέλεσμα τις αρκετές εγκαταλείψεις. Τα σημεία κακού οδοστρώματος και ενός χωμάτινου περάσματος είχαν επισημανθεί σωστά στο road book (που ήταν καλό σε γενικές γραμμές, με μεγάλη ακρίβεια στο περισσότερο τμήμα του, αλλά όχι αλάνθαστο) και ο πολύ καλός καιρός σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου έκανε όλες τις διαδρομές βατές (όχι όμως και εντός χρόνου  για όλα τα πληρώματα και αυτοκίνητα, παρά την πρόβλεψη πιο αργών χρόνων σε δύο ή τρείς Ε.Δ. για τα μικρότερα και παλαιότερα μοντέλα).
 Ουδείς τέλειος, ναι, αλλά σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και με  τόσες ΠΟΛΛΕΣ Ε.Δ., σίγουρα οι μικρές ατέλειες και τα φυσιολογικά μεμονωμένα παράπονα, δεν αλλοιώνουν τον χαρακτηρισμό του αγώνα ως επιτυχημένου. Και αυτό το λέμε ως συμμετέχοντες και τερματίσαντες, που επίσης έχουν τις δικές τους παρατηρήσεις. Αυτό που μετράει όμως είναι η γενική εικόνα, και το 24 Ωρες Ελλάδα του 2014 περνά στη ιστορία σαν ένας επιτυχημένος αγώνας. Δ.Π.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΕΔΩ: www.sisa.gr

Η εκκίνηση απο τον Ισθμό, το πρωϊ του Σαββάτου. Ενα αξιοπρόσεκτο γεγονός αυτού του 24ωρου ήταν ότι όλα τα πληρώματα σεβάστηκαν την σειρά εκκίνησης σε όλες τις ανασυγκροτήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου