Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΟΙ "ΑΦΕΛΕΙΣ ΦΙΛΟΙ" ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ



 Για να μην πηγαίνουν μακριά οι "αφελείς φίλοι" των Ιστορικών, να μην ψάχνουν, να μην αναρωτιούνται, να μην απορούν και να μην εξανίστανται, ιδού σε μια φωτογραφία όλες οι απαντήσεις που θέλουν: Χαμογελαστοί και ευτυχείς, απο τη μία ο άσημος δικηγόρος εξ΄Αμαρύνθου (ΑΝΕΛ) και απο την άλλη ο διάσημος επικεφαλής του Συνδέσμου Αντιπροσώπων (ΣΕΑΑ), εγκαινιάζουν την (φθινοπωρινή, του Νοεμβρίου, ΜΕΤΑ την Κ.Υ.Α.!) Έκθεση Αυτοκινήτου, έχοντας, σε αγαστή συνεργασία, καταφέρει να ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ απο προσώπου Ελληνικής γης όλα τα παλαιότερα αυτοκίνητα. Και σαν να μην τους έφταναν τα τεκμήρια διαβίωσης και τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας (που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις την εμπορική αξία του οχήματος) των οποίων την ΕΤΟΙΜΗ μείωση/εκλογίκευση μπλοκάρουν επι τριετία ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων (ο γελαστός κύριος δεξιά είναι ο εκπρόσωπός τους), έβαλαν τους καλούς συνεργάτες τους - κυβερνητικούς υπαλλήλους να "κλειδώσουν" ακόμα και τα Ιστορικά με την απειλή τεράστιων προστίμων, ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμμία διέξοδος ή τρόπος ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα κυκλοφορήσουν (υπεύθυνος γι' αυτό, και μάλιστα κατά κυνική του δήλωση, ο γελαστός κύριος αριστερά). Όλο αυτό, είναι μια "γιάππικη" επιχειρηματική επινόηση, για να αυξηθούν, έστω και σε ελάχιστο ποσοστό, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Οι υπεύθυνοι εμπνευστές και εφαρμογείς αυτού του "σχεδίου" (τους βλέπετε στη φωτογραφία) που σε περίοδο κρίσης πασχίζουν να βρουν τρόπους ώστε να "στραγγαλίσουν" την δυνατότητα κυκλοφορίας των απλών ανθρώπων και να τους υποχρεώσουν να αγοράσουν καινούργιο όχημα, είναι πεπεισμένοι ότι όντως υπάρχουν πολλοί που κυκλοφορούν κανονικά με Ιστορικές πινακίδες, άρα και αυτοί θα γίνουν "πελάτες" τους! Προσέξτε και την λεπτομέρεια: Ακόμα και αν οι φτωχότεροι δεν πάρουν (αναγκαστικά) καινούργιο "αυτοκινητάκι" αλλά μεταχειρισμένο, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάποιο απο τους τεράστιους στόλους ενοικιαζομένων, που βάσει νόμου οι εταιρείες ενοικιάσεων (οι οποίες ανήκουν στους αντιπροσώπους!) αντικαθιστούν. Άρα, έτσι κι αλλιώς, αν διευκολυνθούν οι εταιρείες ενοικιάσεων να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους, οι αντιπρόσωποι που θα τους διαθέσουν τα καινούργια θα είναι διπλά κερδισμένοι. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΝ όλα τα παλιά αυτοκίνητα, και να υποχρεωθεί ΕΣΤΩ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ (ή οι δέκα) που τα χρησιμοποιούσαν σαν μοναδικό τους μέσο, να αγοράσουν "καινούργιο". Αν τώρα οι "αφελείς φίλοι" των Ιστορικών συνεχίσουν να απορούν για την "καθυστέρηση της νέας Κ.Υ.Α.", και μάλιστα θεωρήσουν τα γραφόμενά μας σαν "θεωρίες συνωμοσίας" (το κάνουν πολύ συχνά αυτό οι φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα), τότε η "καθυστέρηση" εκτός της Κ.Υ.Α. έχει περάσει και αλλού, ας πούμε στο..."νοητικό τους αβάνς"!
 Χαίρε χαμογελαστέ υφυπουργέ, γειά σου ευρηματικέ αντιπρόσωπε, μπράβο στον "πύργο της Βαβέλ" των Ιστορικών μικροσυμφερόντων, διεκδικήσεων, αντιπαραθέσεων και ...χρονομετρήσεων, και... 
Αντίο αυτοκίνητό μου...

(Υ.Γ. ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστούμε ΑΜΕΣΑ, αλλά θα την τραβήξει την καθυστέρηση μέχρι να περάσει η Άνοιξη και να ολοκληρωθούν οι αγοραπωλησίες των εταιρικών στόλων. Εξ' άλλου, του μιλάει κανείς;;;) 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς,ετσι ακριβώς είναι.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
    Προσωπικά,το γνωρίζω απο την πρώτη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή